Inside my head

Just a girl with a guitar

Posts tagged reykjavik

1 note

En top 10 over to-do’s i Reykjavík.

Jeg blev spurgt om jeg ikke kunne lave en ‘top 10’ over ting i Reykjavík. Så her er et lille udpluk af ting man bør nå, når man er i Reykjavik og omegn.

Lad os starte fra bunden og arbejde os op til det absolutte must-see, hvis man besøger Island.

  • 10. Hlölla Bátar - ‘Uden mad og drikke duer helten ikke.’ Heller ikke i Reykjavík. Så man bør slå et smut forbi Hlölla bátar på Ingólfstorgi. De har et stort udvalg af lækre varme “bátar” som vel bedst på dansk kan beskrives som baguettes.
  • 9. Sun Voyager - Er man i Reykjavík, kan man ikke komme uden om, at tage en gåtur forbi Sun Voyager som er en skulptur af den islandske kunstner Jón Gunnar Árnasson. Den forestiller et vikingeskib og er en ‘hymne’ til solen. Personligt synes jeg ikke, at den er fantastisk smuk, men det er et af de monumenter men bør have set, på en rejse til Reykjavík.

  • 8. Laugavegur - Hovedgaden i Reykjavík hvor der ligger et hav af caféer, restauranter og butikker. Når vejret er godt summer gaden af liv, og selv om vinteren er der fuld af liv på caféerne i gaden.
  • 7. Hallgrimskirkja - Den største af de mange kirker man kan finde i Reykjavík. Besøger man kirken på en klar dag, bør man benytte lejligheden til at gå en tur op i kirkens tårn (det koster 500 ISK) hvor man har udsyn over hele Reykjavík.
  • 6. Te & Kaffi - Islændinge er et af de mest kaffe-drikkende folkefærd i verden, så man kommer ikke uden om at lægge vejen forbi den mest kendte kæde i Island ‘Te & Kaffi’. De har muligvis den bedste Caffé Latte jeg nogensinde har smagt!
  • 5. Harpa - Dette koncert og konference-center er stadig meget nyt i by billedet. Med sine 5 etager, og et ydre lavet kun af glas i asymetriske ‘rammer’ bør man tage et kig indenfor. Stedet har en fantastisk udsigt og på en solskinsdag er lyset helt fantastisk inde i dette spektakulære ‘glashus’.
  • 4. Laugardalslaug - Én af Islands mange geo-thermal pools. Det naturligt opvarmede vand er super afslappende og Laugadalslaug er en af de mest populære varme pools i Reykjavík og bestemt et besøg værd.
  • 3. Sæbraut - Gå stien langs Sæbraut er et af de smukkeste steder i Reykjavík. Stien er lagt således, at man (næsten) hele vejen har udsigt til Mount Esja og havet. I øvrigt kommer man på den knap 3 km lange gåtur forbi både Sun Voyager og Harpa. Bestemt et must når man er i Reykjavík!
  • 2. Elliðaárdalur - En smuk lille oase 3 km udenfor Reykjavík. Et must see, hvis man ikke når at få muligheden for at komme væk fra byen og besøge noget af den fantastiske, vilde islandske natur. Og med det sagt, kommer her det absolutte must-see mens man er i Island!
  • 1. Þingvellir - Dette er simpelthen et af de smukkeste steder jeg nogensinde har set. Og det historiske aspekt af det er lige så storslået som naturen selv. Man kommer bogstavligtalt til at stå i “ingenmandsland’ når man står over stedet hvor det Nordamerikanske og Europæiske kontinent mødes. Historiens vingesus og fantastiske natur gør dette sted min absolutte nummer et af must-sees her i Island.

Filed under iceland reykjavik mustsee